Bursada en iyi künefe nerede yenir?
Şerbetgillerden bir tatlı olarak görülen künefenin soy ağacına bakıldığında kaçıncı kuşaktan olduğu bilinmese de atasının kadayıf tatlısı olduğu tahmin edilmektedir. Ama kökeninin hangi şehire dayandığı konusunda belirsizlik hakimdir.
Bu sebeple Hatay, Mersin, Adana gibi illerimiz arasındaki tartışmalara şahit olmaktayız. Künefe için çok Arap kültürü temelli şerbetli bir tatlıdır demek daha doğru olur. Gelelim bursada en iyi künefe nerede yenir, sorusuna beraber cevap verelim.
Zeugma Künefe Özlüce / Balat
Bursada en güzel künefe yapan yer Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı Ardıç park karşısında yer alan Zeugma Künefe dükkanı Bursalilara gerçek künefe lezzeti sunuyor.
2016 yılında faaliyetine Künefe çeşitleri ve Katmer ile başlamıştır, hanüz genç bir firma olmasına rağmen ziyaretçileri ve müşterileri tarafından çok sevilen, Bursa’nın gözde tatlıcılarından biri olma yolunda emin ve hızlı adımlar ile yürümektedir.
Yöresel tedarikçilerimizin tüm ürünleri, yasal yönetmelik gereklerine uygun, üretim izinlerine sahip güvenli ürünlerdir ve künefelerimizde kullanılan her ürün yörelerinin en has ve doğal ürünleridir.
Ürünlerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üretim iznine sahip, Künefe imalatı için özel tasarlanmış mutfağımızda, yöresel ustalarımızın el emeği ile, orjinal lezzetleri Bursa halkının damak zevkine sunulmaktadır.
Gaziantep Zeugma Künefe şimdilik Balat ve Özlüce Bulvarı’ndaki nezih ve ferah mekanında himet vermektedir. Çok yakında sizlere en yakın merkezlerde diğer şubelerimiz ile de hizmet vermeye devam edecekleri ifade ediliyor. Bursada en iyi künefe nerede yenir sorusu için verdigimiz cevap zeugma künefe evidir.
Hatay künefe tarifi
Künefenin birden fazla çeşidi olmasına rağmen genel yapılış yöntemi aynıdır. İki katman kadayıf arasına tuzsuz bir cins peynir koyularak hafifçe pişirilir ve üzerine çok koyulaşmamış şeker şurubu katılır.
Yapılışındaki değişikler başlıca kadayıfın ve peynirin türünden kaynaklanır. Direk tel kadayıf kullanılabildığı gibi, irmikle toklaştırılmış kadayıf da kullanılabilir.
Peynir olarak Hatay peyniri, Lor peyniri, Antep peyniri gibi çiğ süte daha yakın, taze peynirler kullanılır. Bu tür peynirlerin hem elde etmesi hem de yıkayıp taze tutması zor olabileceği için kolaylaştırılmış ev tariflerinde dil peynirine de rastlanır.
Künefenin hazırlanışı
Evde künefe için kolay künefe tarifi
Mersin künefesinden farklı olarak, Hatay künefesi istenilen porsiyon sayısına göre çeşitli büyüklüklerdeki özel tepsilerde kısık ateş üzerinde döndürülerek pişirilir. Daha sonra maharetli bir şekilde ters çevrilerek diğer tarafının da aynı şekilde pişmesi sağlanır. Ateşten alındıktan sonra üzerine şerbeti ve fıstığı eklenip sıcak olarak servis yapılır.
Künefe sıcak ya da ılık olarak servis edilir. Bu sıcaklığın geldiği ortamlar ise değişiklik gösterir. Örneğin Mersin'de yapılan künefe büyük tepside pişirilir ve servis için ateşinin üzerinde dönen bir mekanizma bulunan börekçi ocaklarına alınır. Servis zamanında dikdörtgen şekilde kesilip tabaklara alınır. Bu tür künefenin sıcaklığı piştikten sonra sıcak tutulmasından gelir, sıcaktan çok ılığa yakındır.
Başka bir hazırlama yöntemi ise kadayıfı ve peyniri önceden küçük yassı sahanlara hazırlayıp, servis zamanında pişirmektir. Bu tür yapılan künefeler önceden az pişirilip şurubu dökülmüş olabilir, veya tümden pişmemiş olarak tutulabilir. Sipariş geldiğinde fırına sürülen çoktan porsiyonlanmış künefe kabıyla beraber servis edilir. Bu tür künefenin sıcaklığı yeni pişmesinden dolayıdır.
Künefenin sunumu
Pişmiş künefenin üstüne dövülmüş Antep fıstığı, ceviz veya fındık gibi yemişler veya kuru hindistan cevizi serpilebilir. Bu garniler arasında en çok kullanılanı Antep fıstığıdır.
Serviste neredeyse her zaman bir bardak su da künefeyle verilir. Su tatlıdaki yüksek şekerin yakıcılığını alır, sıcak havalarda yenilen künefenin verdiği harareti alır
Hazır Künefeler Zararlı Mıdır?
Organik olarak üretilen peynir çeşitleriyle hazırlanan künefe çeşitleri ilk günkü besin değerini korur ve insan sağlığına hiçbir şekilde zararlı değildir. Aksine atıştırmalıkların içinde bulunan katkı maddesi özellikle çocuklarınızın sağlığı açısından tehlikelidir. Bu sebeple doğal olarak hazırlanan künefelerle çocuğunuza güvenli bir atıştırmalık sunabilirsiniz. İstanbul, Künefe siparişlerinde daha hızlı olup anında siparişlerinizi gönderime hazırlar.
Bu yazımızda bursada en iyi künefe nerede yenir sorusuna cevap sunmaya çalıştık. Konu ile ilgili görüşlerinizi ve bursada en iyi künefe yapan mekanları yorum kısmına yazabilirsiniz. Zeugma Künefe gibi Antepia künefe de bursada iyi künefe yapan yerlerdendir.
Yorumlara göre en bursada en iyi künefe nerede yenir yazımızda tanıtımı yapılan mekan içeriği değiştirilecektir.
Bu sebeple Hatay, Mersin, Adana gibi illerimiz arasındaki tartışmalara şahit olmaktayız. Künefe için çok Arap kültürü temelli şerbetli bir tatlıdır demek daha doğru olur. Gelelim bursada en iyi künefe nerede yenir, sorusuna beraber cevap verelim.
Zeugma Künefe Özlüce / Balat
Bursada en güzel künefe yapan yer Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı Ardıç park karşısında yer alan Zeugma Künefe dükkanı Bursalilara gerçek künefe lezzeti sunuyor.
2016 yılında faaliyetine Künefe çeşitleri ve Katmer ile başlamıştır, hanüz genç bir firma olmasına rağmen ziyaretçileri ve müşterileri tarafından çok sevilen, Bursa’nın gözde tatlıcılarından biri olma yolunda emin ve hızlı adımlar ile yürümektedir.
Yöresel tedarikçilerimizin tüm ürünleri, yasal yönetmelik gereklerine uygun, üretim izinlerine sahip güvenli ürünlerdir ve künefelerimizde kullanılan her ürün yörelerinin en has ve doğal ürünleridir.
Ürünlerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üretim iznine sahip, Künefe imalatı için özel tasarlanmış mutfağımızda, yöresel ustalarımızın el emeği ile, orjinal lezzetleri Bursa halkının damak zevkine sunulmaktadır.
Gaziantep Zeugma Künefe şimdilik Balat ve Özlüce Bulvarı’ndaki nezih ve ferah mekanında himet vermektedir. Çok yakında sizlere en yakın merkezlerde diğer şubelerimiz ile de hizmet vermeye devam edecekleri ifade ediliyor. Bursada en iyi künefe nerede yenir sorusu için verdigimiz cevap zeugma künefe evidir.
Hatay künefe tarifi
Künefenin birden fazla çeşidi olmasına rağmen genel yapılış yöntemi aynıdır. İki katman kadayıf arasına tuzsuz bir cins peynir koyularak hafifçe pişirilir ve üzerine çok koyulaşmamış şeker şurubu katılır.
Yapılışındaki değişikler başlıca kadayıfın ve peynirin türünden kaynaklanır. Direk tel kadayıf kullanılabildığı gibi, irmikle toklaştırılmış kadayıf da kullanılabilir.
Peynir olarak Hatay peyniri, Lor peyniri, Antep peyniri gibi çiğ süte daha yakın, taze peynirler kullanılır. Bu tür peynirlerin hem elde etmesi hem de yıkayıp taze tutması zor olabileceği için kolaylaştırılmış ev tariflerinde dil peynirine de rastlanır.
Künefenin hazırlanışı
Evde künefe için kolay künefe tarifi
Mersin künefesinden farklı olarak, Hatay künefesi istenilen porsiyon sayısına göre çeşitli büyüklüklerdeki özel tepsilerde kısık ateş üzerinde döndürülerek pişirilir. Daha sonra maharetli bir şekilde ters çevrilerek diğer tarafının da aynı şekilde pişmesi sağlanır. Ateşten alındıktan sonra üzerine şerbeti ve fıstığı eklenip sıcak olarak servis yapılır.
Künefe sıcak ya da ılık olarak servis edilir. Bu sıcaklığın geldiği ortamlar ise değişiklik gösterir. Örneğin Mersin'de yapılan künefe büyük tepside pişirilir ve servis için ateşinin üzerinde dönen bir mekanizma bulunan börekçi ocaklarına alınır. Servis zamanında dikdörtgen şekilde kesilip tabaklara alınır. Bu tür künefenin sıcaklığı piştikten sonra sıcak tutulmasından gelir, sıcaktan çok ılığa yakındır.
Başka bir hazırlama yöntemi ise kadayıfı ve peyniri önceden küçük yassı sahanlara hazırlayıp, servis zamanında pişirmektir. Bu tür yapılan künefeler önceden az pişirilip şurubu dökülmüş olabilir, veya tümden pişmemiş olarak tutulabilir. Sipariş geldiğinde fırına sürülen çoktan porsiyonlanmış künefe kabıyla beraber servis edilir. Bu tür künefenin sıcaklığı yeni pişmesinden dolayıdır.
Künefenin sunumu
Pişmiş künefenin üstüne dövülmüş Antep fıstığı, ceviz veya fındık gibi yemişler veya kuru hindistan cevizi serpilebilir. Bu garniler arasında en çok kullanılanı Antep fıstığıdır.
Serviste neredeyse her zaman bir bardak su da künefeyle verilir. Su tatlıdaki yüksek şekerin yakıcılığını alır, sıcak havalarda yenilen künefenin verdiği harareti alır
Hazır Künefeler Zararlı Mıdır?
Organik olarak üretilen peynir çeşitleriyle hazırlanan künefe çeşitleri ilk günkü besin değerini korur ve insan sağlığına hiçbir şekilde zararlı değildir. Aksine atıştırmalıkların içinde bulunan katkı maddesi özellikle çocuklarınızın sağlığı açısından tehlikelidir. Bu sebeple doğal olarak hazırlanan künefelerle çocuğunuza güvenli bir atıştırmalık sunabilirsiniz. İstanbul, Künefe siparişlerinde daha hızlı olup anında siparişlerinizi gönderime hazırlar.
Bu yazımızda bursada en iyi künefe nerede yenir sorusuna cevap sunmaya çalıştık. Konu ile ilgili görüşlerinizi ve bursada en iyi künefe yapan mekanları yorum kısmına yazabilirsiniz. Zeugma Künefe gibi Antepia künefe de bursada iyi künefe yapan yerlerdendir.
Yorumlara göre en bursada en iyi künefe nerede yenir yazımızda tanıtımı yapılan mekan içeriği değiştirilecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder